YKI A VALK 2,7L SOKKELIMAALI

54,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Sävytettävä täyshimmeä alkaalinkestävä akrylaattipohjainen sokkelimaali. Maalin tiivis pinta pitää veden ulkona rakenteesta kuitenkin hengittäen vesihöyryä ulos.

Vesiohenteinen telattava Yki Sokkelimaali soveltuu betoni- ja tasoitetuille harkkosokkeleille. Oikein toteutettu maalaus on helppo ja kustannustehokas tapa suojata ja kaunistaa niin uusi kuin vanhakin sokkeli.

Yki-sokkelimaali on hyvin laajasti sävytettävissä. Tuotteen värit voidaan valita kaikista Tikkurilan Talomaali-, Kivitalot- tai Facade-värikartasta. Lisäksi hyviä sokkelivärivaihtoehtoja löytyy Tikkurilan Kaunis Talo -värilastuista.

Yki Sokkelimaali soveltuu pohjamaaliksi Yki Aitokiven ja Yki Rouhepinnoitteen alle. Pohjamaalaus tasoittaa alustan imukykyä ja väriä.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Täyshimmeä

Käyttökohde

2.5 Kiviaineispintatuotteet

Riittoisuus

4-6 m²/L kertalevitys

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 9L, 18L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden maalaamiseen.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


ESIKÄSITTELY:

Alustan tulee olla riittävän kiinteä, kuiva ja kova ennen pintakäsittelyä.


Maalaamaton pinta:

Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.


Aikaisemmin maalattu pinta:

Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu).


Tarvittavat ylitasoitukset tehdään Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.

Pohjustus Alusta suositellaan pohjustettavaksi Tikkurilan Silikonipohjusteella mm. suolojen läpilyönnin vähentämiseksi tuoteselosteen ohjeen mukaan.


MAALAUS:

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Pinnat maalataan 1-2 kertaan. Maalia voidaan tarvittaessa ohentaa pohjamaalauksessa korkeintaan 20 % vedellä. Pintamaalaus tehdään ohentamattomalla maalilla.


HUOMIOITAVAA:

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudut kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, maalaa erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Maalaa aina keskeytyksettä yhtenäinen alue ja lopeta maalaus rakennuksen kulmiin, parvekelinjoihin tai vastaaviin kohtiin.


Yki-sokkelimaali ei sovellu esim. kylmien tukimuurien vaakapintojen tai muiden vastaavien vaakapintojen maalaamiseen.


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


HOITO-OHJEET:

Likaantunut Yki-sokkelimaalilla maalattu pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.


Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. HUOM. Homeenpoiston jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


HUOLTOKÄSITTELY:

Yki-sokkelimaalilla maalattu pinta huoltomaalataan Yki sokkelimaalilla, katso kohdat Esikäsittely, Pohjustus ja Maalauskäsittely.


VARASTOINTI:

Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää +35 *C. Ei saa varastoida auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva maali ei kestä pitkäaikaista varastointia.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 416 Dispersiomaalit RL 11…13


Perusmaalit A ja C


Värisävyt: Tikkurilan Puutalot-, Kivitalot- ja Facade-värikartta, KaunisTalo -värilastujen sokkelivärit.


Kiiltoryhmä: Täyshimmeä (6/RT-luokitus)


Riittoisuus 4-6 m2/l kertalevitys. Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä.


Pakkaukset 0,9 l, 2,7 l, 9 l


Ohenne: Vesi


Työtapa:Sively (T1), telaus (S10), ruiskutus


Suurpaineruiskutus

– suutin 0,027″ – 0,029″; kahvasuodatin 0,56 mm

– ohennemäärä 0 – 10 til. %.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %: Päällemaalattavissa 2-4 h kuluttua.


Vesihöyrynvastus: (EN ISO 7783-2) Sd,H2O < 0,5 m.
Vedenläpäisevyys: (EN 1062-3) W24 < 0,1 kgm-2h-0.5.
Kiinteäainetilavuus: n. 45 %. Tiheys: n. 1,4 – 1,5 kg/l, ISO 2811.