VALTTI POHJUSTE VÄRITÖN 0,9L

15,50 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Perinteinen väritön pohjuste imeytyy puuhun ja tekee käsittelemättömästä puusta vettä hylkivän. Valtti Pohjuste parantaa pintamaalin tarttuvuutta sekä puhtaanapysyvyyttä.

Valtti Pohjuste on väritön, syvälle puuhun imeytyvä suoja-aine, joka tekee pinnasta vettä hylkivän.

Valtti Pohjuste parantaa pintamaalin tarttuvuutta sekä puhtaanapysyvyyttä. Voit pintakäsitellä pohjustetut lautapinnat talomaaleilla, Vinhalla tai Valtti-kuullotteilla, hirsipinnat Valtti-kuullotteilla tai Vinhalla.

Käytä puunsuojia turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Ei määriteltävissä

Käyttökohde

2.3 Puunsuojat ja kuullotteet

Riittoisuus

Höylätyille pinnoille 10-12 m²/L, sahatuille pinnoille 4-5m²/L

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L , 9L

Ohenne

Käytetään ohentamattomana. Työvälineiden pesu Lakkabensiinillä tai Pensselipesulla.

Työtapa

Sively

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Puutavaran ja puurakenteiden suojaaminen ja pohjustus ennen pintakäsittelyä. Soveltuu hirren, sahatun ja höylätyn puun, lämpökäsitellyn puun ja kestopuun pohjustukseen ennen pintakäsittelyä. Käytä valmistetta vain puunsuoja-aineena tuoteselosteessa ja myyntipäällyksessä kuvatulla tavalla. Väritön pohjuste ei suojaa puupintaa auringonvalolta, siksi pintakäsittely kannattaa tehdä mahdollisimman pian.


Kaikki kuultokäsiteltävät tai peittomaalattavat puurakenteet (paitsi puuöljyillä ja punamultamaaleilla käsiteltävät pinnat). Puuosat ulkona (käyttöluokat 2 ja 3). Voidaan käyttää maanpinnan yläpuolelle jääviin puuosiin, jotka ovat joko säälle alttiina tai suojassa säältä, mutta alttiina usein toistuvalle kostumiselle. Ei saa käyttää suoraan maahan tai veteen kosketuksissa olevalle puulle tai meriympäristössä. Ei saa käyttää sisätiloissa.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman lämpötilan olla vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.


ESIKÄSITTELY:

Puhdista käsiteltävä pinta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Käytä tarvittaessa Tikkurilan Homeenpoistoa tai Tehopesua. Suojaa muut pinnat ja kasvit Valtti Pohjusteen roiskeilta. Peitä kaikki vesisäiliöt ennen käsittelyä.


KÄSITTELY:

Käsittele puupinnat Valtti Pohjusteella mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Levitä Valtti Pohjustetta runsaasti siveltimellä.


Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti.


Älä käytä tuotetta elintarvikkeiden, ruokailuvälineiden ja sellaisten pintojen, joilla käsitellään ruokaa, läheisyydessä. Pese kädet ja altistunut iho ennen aterioita ja tuotteen käytön jälkeen.


Suojaamattomat henkilöt ja eläimet tulisi pitää poissa käsitellyiltä alueilta 48 tuntia tai kunnes pinnat ovat kuivat.


Käsittelyn ja pinnan kuivumisen aikana älä päästä tuotetta maaperään ja pintavesiin. Suojaa kasvit ja kalalammikot ennen käsittelyä.


Tee lopullinen pintakäsittely mahdollisimman pian, kuitenkin aikaisintaan 24 tunnin kuluttua. Jos pintakäsittely viivästyy talven yli, suosittelemme uutta pohjustusta ennen pintakäsittelyä.


Käytä puunsuojia turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Pese työvälineet Lakkabensiinillä 1050 tai Tikkurilan Pensselipesulla.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 142 Liuoteohenteiset pohjusteet ulkokäyttöön


Värisävyt: Väritön.


Riittoisuus: Sahatulle pinnalle 4-5 m2/l. Höylätylle pinnalle 10-12 m2/l.


Pakkaukset: 0,9 l, 2,7 l ja 9 l.


Sekoitussuhde: Käytetään ohentamattomana.


Työtapa: Sively.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %: Kosketuskuiva n. 1/2 tunnin kuluttua. Pintakäsittely voidaan suorittaa vuorokauden kuluttua.


Kiinteäainetilavuus: 15 %.


Tiheys: n. 0,8 kg/l, ISO 2811.


Varastointi: Valmisteen varastointiaika normaaleissa olosuhteissa on kaksi vuotta. Varastointilämpötilan tulisi olla 0 – 30 °C. Säilytä valmistetta vain alkuperäisessä pakkauksessaan, tiiviisti suljettuna turvallisessa paikassa ja lasten ulottumattomissa.