VALTTI COLOR KIRKAS EC 2,7L KUULLOTE

50,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Perinteinen, liuoteohenteinen hirsipintojen Valtti sopii myös lautapinnoille. Valtti Colorille ominaista on hyvin imeytyvä väri, joka korostaa puun luonnollista kauneutta. Valtti Color suojaa puuta säärasituksilta hidastamalla kosteuden ja auringonvalon vaikutuksia.

Valtti Color on öljypohjainen, liuoteohenteinen ja sävytettävä kuullote, joka imeytyy puuhun eikä muodosta ensikäsittelyn jälkeen yhtenäistä kalvoa. Valtti Color suojaa puuta säärasituksilta hidastaen kosteuden ja auringonvalon vaikutuksia.

Valtti Color muodostaa kauniin, puuhun imeytyvän pinnan. Kuullote soveltuu hirsipintojen lisäksi sahatuille ja höylätyille lautapinnoille sekä kestopuu- ja lämpökäsitellyille pinnoille ulkona.

Valtti Color on sävytettävissä suomalaiseen luontoon sopiviin, Valtti-värikartan sävyihin.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Ei määriteltävissä

Käyttökohde

2.3 Puunsuojat ja kuullotteet

Riittoisuus

Höylätylle- ja hirsipinnalle 8-12m²/L ja sahatulle pinnalle 4-8m²/L

Pakkauskoot

0,225L , 0,9L , 2,7L , 7,2L, 9L, 18L

Ohenne

Lakkabensiini

Työtapa

Sively

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Hirsipinnat, sahatut ja höylätyt puupinnat, erilaiset puulevypinnat sekä kestopuupinnat ja lämpökäsitellyt puupinnat ulkona käyttöohjeen mukaan. Ulkoseinät, aidat, käsittelemättömät tai aikaisemmin kuullotteella käsitellyt puurakenteet. Ei sovellu kasvihuoneiden sisäpuoliseen käsittelyyn.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %. Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja kuullotteen lämpötilan olla vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


ESIKÄSITTELY:

Käsittelemätön puupinta:

Puhdista käsiteltävä pinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta teräs- tai juuriharjalla. Pese likaiset ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla tai Tehopesulla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella. Suojaa kasvit Valtti Colorin ja Valtti Pohjusteen roiskeilta.


Aikaisemmin puunsuojalla tai kuullotteella käsitelty pinta:

Poista pinnalta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja/tai teräsharjalla. Puhdista pinta ja pese tarvittaessa Homeenpoistolla tai Tehopesulla. Jos puun pinnalle jää selvä, kenties kiiltävä kalvo, poista se tai ainakin hio se huolellisesti. Suojaa kasvit Valtti Colorin roiskeilta.


Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävästi sävytettyä Valtti Coloria yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Sekoita Valtti Color perusteellisesti ennen käyttöä sekä aika ajoin käytön aikana.


PINTAKÄSITTELY:

Sivele Valtti Coloria tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko hirren tai muutaman laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti.


Käsittele pinnat 2 kertaa, höylä- ja hirsipinnat ohuelti. Käytä uuden pinnan suojaamiseen aina sävytettyä tuotetta.


Tarkkaile pinnan kuntoa ja suorita huoltokäsittely tarvittaessa. Huoltokäsittelyväliin vaikuttavat mm. kohteen sijainti, ilmansuunnat sekä ilmastorasitukset. Varmista hirren kunto ja hirsirakenteen toimivuus ennen pintakäsittelyä. Katso lisätietoa:


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Pese työvälineet Tikkurilan Pensselipesulla tai Lakkabensiinillä 1050.


HOITO-OHJEET:

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.


Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta voidaan likaantunut pinta puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 491 Puujulkisivujen liuoteohenteiset ohutkalvoiset kuullotteet


Perusmaalit: EC


Värisävyt: Käytä tuotetta sävytettynä Tikkurilan Valtti -värikartan mukaan.


Kiiltoryhmä: Ei määriteltävissä


Riittoisuus: Sahatulle pinnalle 4-8 m2/l. Höylätylle- ja hirsipinnalle 8-12 m2/l.


Pakkaukset: 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l


Ohenne: Lakkabensiini 1050


Työtapa: Sively.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Pinta on kosketuskuiva 4-8 tunnin kuluttua. Seuraava käsittely voidaan suorittaa vuorokauden kuluttua.


Kiinteäainetilavuus: n. 17 % väristä riippuen.


Tihey: n. 0,9 kg/l, ISO 2811.


Varastointi Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Käytä avatun astian sisältö saman maalauskauden aikana, sillä vajaassa astiassa tuotteen ominaisuudet voivat muuttua.


EU VOC -raja-arvo: (cat A/f) 700g/l(2010). Valtti Color sisältää VOC max. 700 g/l.